Lecturile de calitate

Dezvoltarea personala survine în urma unor experiențe și a trăirii unor senzații. Unele din ele sunt trăite în timp ce altele sunt ca urmare a împărtășirii experiențelor altora.

Analiza importantei emoțiilor este analizata de psihologi și sociologi încă din cele mai vechi timpuri. Concluzia generala este ca omul este o ființa senzorială și are nevoie de emoții. Rezultatul lor se concretizează în trăiri ce determina reacții.

Tipul de reacție însă este determinat de nivelul și natura experiențelor anterioare. Reacția pe care o avem când cineva ne surprinde negativ este datorată faptului că așteptările noastre au fost înșelate. Noi, în aceea situație am fi reacționat altfel și așteptam ca celalalt să fi avut același tip de reacție. Uitam ca celalalt este o individualitate cu un istoric personal diferit.

Se spune ca cine se aseamănă, se adună. Oameni care au experiențe comune devin apropiați. Reacțiile lor tind sa fie asemănătoare.

La început spuneam ca nu toate emoțiile sunt datorate unor experiențe directe, ci pot fi reacții la senzațiile trăite de alte persoane cu care interacționăm. Interacționarea este ea însăși un complex de trăiri, care induce reacții. Interacționarea cu evenimentele trăite de alte persoane ne îmbogățește emotiv la fel ca propriile evenimente. Aici intervin imaginile pe care ni le cream percepând realitatea exprimată prin cuvinte, povestite sau citite.

Lecturile determină schimbarea personală, prin oferirea unor emoții participative. Ele îți schimbă viziunea despre un complex de factori și generează experiențe personale la care te vei raporta inconștient când vei face analize de valori.

Dacă nivelul acestor lecturi este scăzut atunci scara valorilor tale are de suferit. Tabloidele nu trebuie puse la zid, dar informația trebuie selectată. Dacă întregul complex informativ este de un nivel scăzut atunci nu poți găsi resurse emoționale de calitate.

Aici intervin lecturile de calitate. Capacitatea lor de  a crea emoții determină nu doar schimbare personală ci mai mult de atât, determină dezvoltare personală.

Prin intermediul acestui blog voi încerca sa va conving de ce merită să citiți anumite cărți, pentru ca astfel să contribui la dezvoltarea personală atât a voastră cât și a mea.

Un răspuns

 1. Buna ziua.

  In primul rand felicitari pt pagina Dvs de internet, foarte reusita si educativa!

  As avea o rugaminte deoarece nu am reusit sa gasesc aceste informatii pe internet.

  Aveti cuma informatii despre:

  – date statistice referitoare la delicventa juvenila in Bucuresti, mai precis fapte comise de copii strazii (cate fapte au fost comise in 2010/2011, ce fel de delicte, cate au fost fapte pedepsite cu inchisoarea? Stiti cumva care sunt costuriile pt o zi de inchisoare?)

  Particip ca voluntar la evaluarea unui proiect din Bucuresti-Ploiesti, „Casa Abraham”.
  Scopul studiului este de a efectua o analiză SROI a proiectul Casa lui Abraham, pentru a măsura impactul social al proiectului asupra societăţii.

  Întrebarea de cercetare este: „Care sunt rezultatele sociale de reflux al unui Euro investit in proiectul” Casa lui Abraham „?” În analiza vor fi prezentate si profitul social pentru grupurile de interes implicate.

  Studiul este efectuat de catre NPO Institut (Non Profit Organisation – din cadrul Universitatii de Economie si Afaceri din Viena (University of Economics and Business Vienna).

  In speranta unui raspuns din partea Dvs, va multumesc anticipat,
  Lorena Ivanovici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: